اختلال وحشت‌زدگی

اختلال وحشت‌زدگی یا Panic disorder

اختلال وحشت‌زدگی یکی از اختلال‌های اضطرابی است. افراد مبتلا به این اختلال به دفعات به‌صورت ناگهانی و بدون هیچ هشداری دچار حملات وحشت‌زدگی می‌شوند. از آنجا که این افراد نمی‌توانند زمان بروز این‌گونه حملات را پیش‌بینی کنند، معمولاً در فاصله زمانی میان این حملات دچار نگرانی مداوم درباره زمان و مکان وقوع حمله بعدی هستند.

هنگام حمله وحشت‌زدگی، ضربان قلب افزایش می‌یابد و تعریق بیش از اندازه، بی‌حالی یا سرگیجه به فرد دست می‌دهد، هم‌چنین ممکن است دست‌ها به لرزه افتاده یا بی‌حس شود و فرد احساس برافروختگی یا سرما (لرز) کند. در این حالت فرد ممکن است دچار حالت تهوع، دل‌درد یا احساس خفگی، توهم یا بی‌اختیاری شود، به‌گونه‌ای که احساس کند زمان مرگش فرا رسیده ‌است. این افراد احساس می‌کنند به‌زودی دچار حمله قلبی، بی‌هوشی یا مرگ خواهند ‌شد. احتمال بروز این‌گونه حملات در هر زمانی وجود دارد، حتی هنگام خواب. طول مدت این حملات معمولاً ده‌دقیقه است، اما برخی نشانه‌ها ممکن است تا مدت بیشتری ادامه داشته باشند.

 میزان شیوع این اختلال در زنان دو برابر مردان است. این اختلال اغلب در اواخر نوجوانی یا اوایل جوانی ایجاد می‌شود و به‌نظر می‌رسد سابقه خانوادگی احتمال ابتلا به این اختلال را بیشتر می‌کند. البته تمام افرادی که حملات وحشت‌زدگی را تجربه می‌کنند دچار این اختلال نیستند.

منبع…

Comments are closed.